راهنمای نگارش مقالات برای چاپ در نشریه دانش و خرد حماسی

رعایت شیوه‌نامة ذیل، در ساختار و مستندات مقاله، در نگارش مقاله‌هایی که برای چاپ به نشریه دانش و خرد حماسی ارسال می‌گردد ضروری است. با توجه به این‌که نشریه دانش و خرد حماسی، از حیث رسم‌الخط بر اساس شیوه‌نامة فرهنگستان زبان و ادب فارسی و از حیث ساختار علمی و سبک مستندسازی، بر پایة آخرین ویرایش روش‌نامة APA (APA-7) تنظیم شده است، در مواردی که ابهاماتی فراتر از توضیحات این این شیوه‌نامه موجود باشد، با رجوع به آخرین نسخة چاپی یا دیجیتال این روش‌نامه‌ها، اشکالات را برطرف کنید:

فرهنگستان زبان و ادب فارسی (۱۳۹۴). دستور خط فارسى. چاپ سیزدهم. تهران: فرهنگستان زبان و ادب فارسى.

American Psychological Association (2019). Publication Manual of the American Psychological Association. Edition: 7. Washington, D.C.: American Psychological Association.

American Psychological Association (2023, January 23). Style and Grammar Guidelines (apa.org). Retrieved from: https://apastyle.apa.org/style-grammar-guidelines

راهنمای نویسندگان

الف- نحوۀ ارسال مقاله

نویسندۀ مسؤول مقاله پس از ثبت‌نام در تارنمای نشریه، باید وارد بخش ارسال مقاله شده و کلیۀ اطلاعات خواسته شده را به دقت تکمیل کند.

برگة شناسة نویسنده/ نویسندگان

شامل عنوان مقاله، اسامی نویسندگان، مرتبۀ علمی و دانشگاه مرتبط آنها به فارسی و انگلیسی به همراه  ایمیل، کد ORCID و شمارۀ تماس نویسندگان بوده و به‌صورت جداگانه در قسمت فایل‌های مکمل روی تارنما بارگذاری شود. (نویسندۀ مسؤول مقاله مشخص شود).

معرفی داوران پیشنهادی

از نویسندگان محترم تقاضا می‌شود زمان ارسال مقاله، در صورت امکان اسامی 2 داور پیشنهادی که در زمینۀ مقاله ارسالی تخصص کافی داشته و در دانشگاه یا مؤسسه‌ای غیر از محل اشتغال نویسندة مسؤول مقاله مشغول به کار هستند، معرفی نمایند.

دستورالعمل نگارش مقاله

لطفاً قبل از بارگذاری مقاله در سایت، دستورالعمل مجله را مطالعه کرده و مقاله را طبق دستورالعمل تنظیم بفرمایید. مجله از پذیرش مقالاتی که طبق دستورالعمل تهیه نشده باشند معذور است.

  • لطفاً اسم تمامی نویسنده(‌ها) به‌ دقت ذکر شود (پس از بارگذاری مقاله امکان تغییر تعداد، ترتیب نویسندگان و تغییر نویسندۀ مسؤول مقاله نیست).
  • لطفاً پنج فایل به ‌ترتیب زیر در سامانه بارگذاری نمایید:

1- برگ شناسه (معرفی نویسنده یا نویسندگان): که شامل نام و نام خانوادگی، مرتبه علمی، شناسه ارکید، رشته تحصیلی، وابستگی سازمانی (affiliation) (دانشگاه محل تحصیل یا خدمت) ، نشانی، شماره تلفن همراه، و پست الکترونیکی نویسنده مسؤول (از قرار دادن نام نویسندگان در متن مقاله خودداری شود.) لازم به ذکر است در صورت پذیرش مقاله همین وابستگی چاپ می‌شود و امکان تغییر وابستگی سازمانی نیست. در صورت تمایل به فعالیت در مقام داوری نشریه، بخش مربوطه نیز تکمیل و حوزه‌های پژوهشی مورد علاقۀ نویسندگان نیز تکمیل شود.

2- تعهد نامه از سایت نشریه دانلود و تکمیل و امضا شود و پس از اسکن به عنوان فایل مکمل بارگذاری گردد. ارسال فایل تعهد نامه ضروری است و در غیر این‌صورت مقاله بررسی نخواهد شد.

3- فایل تعارض منافع از تارنمای نشریه دریافت و تکمیل شود.

4- فایل کامل مقاله با فرمت Word بدون نام و اطلاعات نویسندگان؛

5- فایل کامل مقاله به فرمت pdf بدون نام و اطلاعات نویسندگان؛

  • همچنین اگر مقاله تصاویر یا جداول دارد، در فایل ورد جداگانه و با حداکثر کیفیت، ضمیمه شود.
  • ارسال چکیدۀ انگلیسی (200-120 کلمه) مطابق با چکیدۀ فارسی در بخش مربوط در سامانه باید انجام شود.
  • متن مقاله باید در قالب Microsoft Word و (Adobe Acrobat (pdf به تارنمای نشریه ارسال شود. تمامی صفحه‌های مقاله باید دارای شماره باشد. در نگارش مقاله، برای قلم فارسی از IRLotus 13  و برای قلم انگلیسی از Times New Roman 11 استفاده شود.

ب- مشخصات بخش‌های مختلف مقاله

1-عنوان مقاله: گویا و روشن و ترجیحاً محتوی واژه‌های کلیدی مقاله باشد و در وسط صفحه اول نوشته شود. عنوان مقاله باید کوتاه و روان بوده و از 12 واژه در عنوان انگلیسی و 15 واژه در عنوان فارسی تجاوز نکند. البته در صورت وجود عنوان فرعی (داخل پرانتز) تعداد واژه‌های عنوان فرعی نیز تا سقف 12 واژه در فارسی و 15 واژه در انگلیسی، در سطر پسین با فونت کوچکتر قابل ذکر است. ابتدای واژه‌های اصلی عنوان انگلیسی مقاله (علاوه بر ابتدای نخستین واژة عنوان) با حروف بزرگ (Capital) نوشته شود.

مثال:

Is Shamanism a Folk Religion?

2- چکیده فارسی: باید در عین مختصر بودن، به‌روشنی گویای محتوای مقاله باشد و با تاکید بر روش‌ها، نتایج و اهمیت کاربرد نتایج بوده و در آن از کلمات اختصاری مبهم، استناد یا تعابیر انشایی استفاده نشود. متن چکیده فارسی حداقل از 120 تا حداکثر 200 کلمه و تمام آن در یک پاراگراف (بند) نوشته شود.

3- کلیدواژه‌ها: حداقل 3 و حداکثر 6 کلمه و بعد از متن چکیده‌های فارسی و انگلیسی (به ترتیب اهمیت کلیدواژه‌ها) نوشته شود.

4- مقدمه: باید شامل اطلاعات مربوط به مسألة تحقیق، روش و چارچوب نظری پژوهش (به اختصار)، سؤال/ سؤالات (و در صورت وجود فرضیات)، اهمیت و هدف بررسی و به ویژه پیشینة تحقیق باشد. بخش‌های مقدمه می‌توانند عناوین فرعی بگیرند (در صورت حجم بالای مقدمه نسبت به کل حجم مقاله) یا با همان عنوان مقدمه/ درآمد و در بندهای جداگانه ولی منسجم گزارش شوند. پیشینه، رویکرد گزارش انتقادی باید داشته باشد و بدون قضاوت، مبتنی بر تفاوت با تحقیقات پیشین و نوآوری‌های مقاله باشد.

5- بدنه مقاله: شامل بحث و تحلیل و مستندات، با ذکر صحیح ارجاعات درون متن و نشانی منابع و ارجاعات مطابق با روش رفرنس‌نویسی APA است. ترجیحاً بخش‌های مقاله با ترکیب اعداد و حروف الفبای ابجدی (بعد از ردیف سوم) رج‌بندی شوند (مثلاً بخش 1-2-1 و زیربخش الف/ ب/ ج و...). همچنین از شرح کامل رویکردهای نظری و نقل‌های مستقیم طولانی پرهیز شده، به ذکر منابع آن بسنده شود. در ذکر نام اشخاص نیز از صفت و شاخص (مرحوم، زنده‌یاد/ دکتر، مهندس، آقا و...) استفاده نشده، به نام و نام خانوادگی اکتفا شود. روش ذکر ارجاعات در بدنه تحقیق در بخش «ج» توضیح داده شده است.

6- پانوشت‌ها و پی‌نوشت‌ها: برابرهای لاتین نام‌ها و اصطلاحات تخصصی تنها در اولین کاربرد در مقاله به صورت پانوشت (بر مبنای رفرنس ورد، نه به صورت دستی) درج شود. شماره‌گذاری پانوشت‌ها در هر صفحه از یک آغاز شود. یادداشت‌های توضیحی به صورت پی‌نوشت در پایان مقاله تنظیم شود و شماره‌گذاری پی‌نوشت‌ها در کل مقاله به صورت مسلسل انجام شود. 

7- نتیجه‌گیری : شامل جمع‌بندی نهایی، تجزیه و تحلیل نتایج به­دست آمده در روند تحقیق، ارزیابی سؤالات و فرضیات تحقیق و پیشنهادهایی در رابطه با پژوهش‌های دیگری که متعاقب این تحقیق قلمداد شوند. نتیجه‌گیری به هیچ وجه نباید حاوی داده‌های جدید، استناد به منابع، جدول یا نمودار باشد.

8- سپاسگزاری از حامی یا تامین کننده اعتبار پژوهش (اختیاری).

9- فهرست منابع (کتاب‌نامه): روش ذکر ارجاعات برون‌متنی در انتهای تحقیق در بخش «د» توضیح داده شده است.

ج- روش ذکر ارجاعات درون‌متنی (ارجاعات درون‌متنی) در بدنة مقاله

  • استنادهای درون‌متنی در متن مقاله باید داخل کمانک (پرانتز) قرار گیرند.  ارجاعات میان دو کمانک (نام خانوادگی نویسنده، سال انتشار: شمارۀ صفحه یا صفحات مورد نظر) از راست به چپ نوشته می‌شود. در مورد منابع غیرفارسی و عربی (منابعی با الفبای لاتین)، ارجاعات میان دو کمانک ولی به زبان منبع اصلی و از چپ به راست نوشته می‌شود:

(نحوی، 1389: 20-21)                     

 (Campbell, 2001: 220-223)

  • برای منبعی با دو نویسنده، در منابع فارسی و عربی از کلمه «و» و در منابع لاتین از شاخص "&" استفاده می‌شود:

(ریاحی و رضایی، 1399: 145)                                   

(West & Bailey, 1976: 987)

  • برای مقاله­ های با بیشتر از دو نویسنده، در منابع فارسی و عربی از عبارت «و همکاران» و در منابع لاتین از عبارت  ایتالیک ".et al" به­صورت زیر استفاده شود:

(معصومی و همکاران، 1393: 80-81)                             

   (Hanaway et al., 2008: 75)

  • هنگام ارجاع همزمان به چند منبع از علامت «؛» (فارسی) و ";" (انگلیسی) به­صورت ذیل استفاده شود:

(شمس، 1375: 44؛ رضایی، 1400: 11-12؛ شفیعی، 1391: 13)

(Storey, 1994: 1; Blochet et al., 1945: 76; Browne and Samuel, 2005: 56-57)

  • البته در ذکر مشخصات منبع در پایان مقاله (ارجاع برون‌متنی) نام همة نویسندگان باید کامل ذکر شود:

شمس، بهروز؛ رضایی، حمید؛ و شفیعی، مریم (1391). ...

Prinzie, P., Stams, G. J. J. M., Deković, M. & Belsky, J. (2009). …

  • در صورت استناد به ویرایش‌های مختلف یک اثر، در یک پرانتز نام نویسنده(های) را فقط یک بار درج کنید و تمام تاریخ‌های مناسب را با نقطه‌ویرگول از هم جدا کنید:

(خالقی مطلق، 1386؛ 1399؛ 1401)    

(Mitchell, 2010; 2017: 18)

  • در صورت استناد به مرجع بدون تاریخ ،در منابع فارسی از «بی تا» و منابع لاتین از"No Date" استفاده کنید:

(میچل، بی تا: 189)

 (Mitchell, no date: 189)

  • در موارد عدم دسترسی به منبع اصلی و نقل از منبع ثانویه ، ابتدا مرجعی را که استفاده کردید و سپس با «نقل از» در فارسی و 'cited in'  در لاتین، نویسنده اصلی را ذکر کنید:

(بویس، 1368: 25؛ نقل از خالقی مطلق، 1372: 189)  

  (Smith, 2000, cited in Mitchell, 2017, p. 189)

  • نقل قول‌های مستقیم بیش از 40 واژه، بدون گیومه، به صورت جدا از متن با تورفتگی (نیم سانتی‌متر) از دو طرف و به صورت یک بند (پاراگراف) مستقل درج شود. برای نقل قول‌های مستقیم کوچکتر از 40 واژه، از گیومه استفاده کرده، نقل داخل گیومه نیز به صورت یک بند مستقل ذکر نمی‌شود. 
  • در منابعی که نام نویسنده ندارد، از نام کتاب (با شکل ایتالیک) به جای آن استفاده می‌شود:

(دستور خط فارسی، 1384: 43)     

(The universal declaration of human rights, 1974: 56)

  • در متون مقدس، به جای شماره صفحه، از تبویب خود این کتب (فرگرد، سوره، آیه، بند و...) و در فرهنگ‌نامه‌ها از تبویب مدخلی (نام مدخل داخل گیومه: «...») استفاده می‌شود:

(سفر پیدایش، 1346: باب دوم، بند 10)

د- روش تنظیم فهرست منابع (ارجاعات برون‌متنی) در انتهای مقاله

  • ارجاع به منابع، به‌صورت درون‌متنی (استناد درون‌متنی) و برون‌متنی (در انتهای مقاله) است. منابع بر اساس ترتیب الفبایی نام خانوادگی نویسنده(ها) آورده می‌شود. از به کار بردن هرگونه اختصار در منابع فارسی خودداری شود.
  • اطلاعات کامل هر منبعی که در داخل متن، اعم از منابع مرور شده در پیشینه یا حتی منابع مورد اشاره در پی‌نوشت‌ها، حاشیة تصاویر، جداول و نمودارها به آن استناد شده باشد آن حتماً باید در انتهای مقاله نیز ذکر شود. بالعکس، اگر در داخل متن به منبعی استناد یا اشاره نشده باشد، در فهرست انتهای مقاله نباید ذکر ‌شود.
  • در منابع انتهای مقاله، نام همه نویسندگان منابع ذکر شود و از آوردن عبارت همکاران، et al. و others به‌جای آوردن نام سایر نویسندگان منبع، خودداری شود.
  • نام منبع (نشریه، کتاب و غیره) و ناشر مخفف نباشد و به‌طور کامل آورده شود.
  • برای استناد به منابعی که هنوز منتشر نشده‌اند، به‌جای سال نشر، در منابع فارسی از «در حال انتشار» و در منابع انگلیسی از in press استفاده شود.
  • برای مقاله منتشرشده در نشریه، آوردن شماره نشریه (Issue) و شماره جلد الزامی است (طبق نمونه ذیل)، درصورتی‌که در اصل مقاله به شماره نشریه اشاره نشده است، می‌توان شماره را از سایت آن نشریه استخراج کرد.
  • منابع مورد استفاده در متن، در پایان مقاله و براساس قالب‌های زیر آورده شود:
  • کتاب: 
  • نام خانوادگی، نام. (تاریخ انتشار) . نام کتاب(فقط ایتالیک). نوبت چاپ یا ویراست [غیر ویراست اول/ تکرار انتشار بدون ویرایش (reprint) نیاز به ذکر ندارد]. محل نشر: نام ناشر.
  • منابع فارسی و عربی از راست و منابع لاتین از چپ فهرست می‌شود:

مختاری، محمد. (1379). اسطورۀ زال. تهران: توس.

Rowland, S. (2005). Jung as a Writer. New York: Routledge.

  • در صورتی که یک منبع مجلدات چندگانه داشته باشد و نویسنده(ها) حتی اگر به همة مجلدات استناد نکرده‌اند، به همة آن‌ها دسترسی داشته‌اند، ذکر تعداد مجلدات، با واژۀ «جلد» در فارسی و Vol. در انگلیسی، همچنین با قالب «n جلد.» در فارسی و "Vol. n" در انگلیسی و در صورت رجوع و دسترسی تنها به یک جلد، شمارة جلد مورد استفاده با قالب «جلد n» در فارسی و "n Vol." در انگلیسی از این کیفیت منبع یاد می‌شود.

                     شهرستانی، ا. (1395ق.). الملل و النحل، جلد 1. تحقیق محمد سیّدگیلانی.  بیروت: دار‌المعرفت.

فردوسی، ابوالقاسم. (1386). شاهنامه، تصحیح جلال خالقی ‌مطلق. 8 جلدی. جلد 2. تهران: مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی.

  • دربارة تاریخ انتشار منابع، تواریخ هجری شمسی در فارسی و میلادی در انگلیسی نیاز به ذکر نوع تقویم ندارد، ولی در موارد دیگر (مثلاً هجری قمری در منابع فارسی و عربی قدیمی)، چه در ارجاعات درون‌متنی و چه برون‌متنی، ذکر نوع تقویم با نشانة اختصاری لازم است:

(شهرستانی، 1395ق. : 76)

شهرستانی، عبدالکریم. (1395ق.). ...

  • در مورد کتاب ترجمه یا تصحیح شده،بعد از نام کتاب، نام و نام خانوادگی مترجم یا مصحح نیز با ساختار مشابه نام نویسنده(ها) ذکر می‌شود:

         کوسج، شمس الدین. (1388). برزونامه (بخش کهن). تصحیح اکبر نحوی.  تهران: میراث مکتوب.

  • مقاله:
  • نام خانوادگی، نام. (تاریخ انتشار). «عنوان مقاله». نام نشریه. دوره/ سال (شماره/ Issue): شماره صفحات مقاله (در فارسی از راست به چپ و در انگلیسی از چپ به راست، بدون ذکر «صص» یا "pp"). doi (در صورت وجود/ با فونت کوچک‌تر: 10).

قائمی، فرزاد. ( 1401). «بررسی اصالت بخش‌های مختلف برزونامه کهن و نسبت متنی اثر با شاهنامه فردوسی؛ بر مبنای نقد متن‌شناختی نسخ منظومه»، متن‌پژوهی ادبی. 26 (91): 53-73. https://doi.org/10.22054/ltr.2020.36896.2461

  • اگر متن کامل یک مقاله هنوز منتشر نشده باشد، لیکن Preview مقاله (پیش‌دید کردن، قبلاً رؤیت کردن یا اطلاع قبلی از مقالة آمادة انتشار) در تارنمای رسمی نشریه اعلام شده باشد، همچنین doi مقاله نیز در این صفحه موجود باشد، استناد به مقاله با قالب ذیل و بدون مشخصات انتشار در جلد یا شماره و صفحات ممکن است:

قائمی، فرزاد. ( 1401). «بررسی اصالت بخش‌های مختلف برزونامه کهن و نسبت متنی اثر با شاهنامه فردوسی؛ بر مبنای نقد متن‌شناختی نسخ منظومه»، متن‌پژوهی ادبی. https://doi.org/10.22054/ltr.2020.36896.2461

اما در صورت عدم ذکر doi مقاله در صفحه Preview، استناد به مقاله تنها با ذکر قید «در حال انتشار» (in press) در محل تاریخ انتشار و درج مکان‌یاب (URL) صفحة مذکور، در محل مشخصات نشر امکان‌پذیر است:

قائمی، فرزاد.( در حال انتشار). «بررسی اصالت بخش‌های مختلف برزونامه کهن و نسبت متنی اثر با شاهنامه فردوسی؛ بر مبنای نقد متن‌شناختی نسخ منظومه»، متن‌پژوهی ادبی. https://ltr.atu.ac.ir/article_10704.html

  • مجموعه‌ها: نام خانوادگی، نام. تاریخ انتشار (درون دوهلال). «عنوان مقاله».نام مجموعه مقالات (ایتالیک). نام و نام خانوادگی ویراستار/ گردآورنده. محل نشر: نام ناشر. شماره صفحات مقاله.

اسماعیلی، حسین. (1374). «داستان قوم‌شناسی زال». تن پهلوان و روان خردمند، به کوشش شاهرخ مسکوب. تهران: طرح نو. 177-224.

  • یک فصل از کتاب تدوین شده (Edited book) توسط نویسندگان مختلف و به کوشش یک گردآورنده (ویراستار) نیز حکم مجموعه مقالات را دارد.
  • درگاه‌های اینترنتی: نام خانوادگی، نام، آخرین تاریخ و زمان (سال، ماه و روز) انتشار یا تجدید نظر در تارنمای اینترنتی (درون دوهلال) ، عنوان موضوع،نام و نشانی پایگاه اینترنتی (ایتالیک) [در صورت وجود، doi و در غیر این‌صورت URL].
  • مثال:

Mendeley, J. A., Thomson, M., & Coyne, R.P. (2017, January 16). How and when to reference. Retrieved from: https://www.howandwhentoreference.com 

  • ارجاع دهی به یک مقاله در وبسایت بدون نویسنده نیز به ترتیب ذیل است:

عنوان مقاله. (سال، ماه و روز انتشار). برگرفته از لینک: ... (Retrieved from: …)

  • مثال:

Britannica (2023 January 5). Neo-Paganism. Encyclopedia Britannica. Retrieved from: https: //www.britannica.com/topic/Neo-Paganism.

  • برای ارجاع به منابع اینترنتی، اگر زمان انتشار مطلب در تارنما صراحتاً مذکور نبود، برای درج این عدد، از روش‌های مختلف «یافتن تاریخ انتشار یک مقاله یا وبسایت» استفاده کنید؛ از جمله با کلیک راست کردن در صفحة فوق، و انتخاب گزینة «View Page Source» پنجره یا تب جدیدی می‌شود که با جستجوی عبارتی چون «datePublished"» (تاریخ انتشار) یا «dateModified» (آخرین اصلاح) می‌توانید تاریخ را پیدا کنید. در عیر این‌صورت از عبارت «تاریخ نامعتبر» یا "Invalid Date" استفاده کنید.
  • برای ارجاع به انواع داده‌های اینترنتی اعم از تارنماهای مرتبط با فیلم سینمایی یا مستند، رسانه‌های عمومی، کتاب، مجله ، روزنامه، دایرة المعارف برخط، وبلاگ، شبکه‌های اجتماعی، اتاق‌های مصاحبه و گفتگوی مجازی و ...، به منبع ذیل رجوع کنید:

Mendeley, J.A. (2022, January 3). How To Cite a Website. Retrieved from: https://www.mendeley.com/guides/web-citation-guide/ 

  • پایان‌نامه/ رساله:نام خانوادگی، نام دانشجو. تاریخ دفاع (درون دو کمانک). عنوان پایان‌نامه یا رساله (ایتالیک). پایان‌نامه کارشناسی ارشد/ رساله دکتری. نام دانشکده. نام دانشگاه.

مظفری ساغند، الهام. (1401). تحلیل سبک‌شناختی همایون‌نامه مختارنامه عبدالرزاق بیگ دنبلی. رسالۀ دکتری، دانشکده ادبیات و علوم انسانی. دانشگاه فردوسی مشهد.

  • برای مقاله‌های منتشرشده که شناسة دیجیتال DOI دارند، آوردن شناسة DOI در پایان هر منبع بعد از پایان مشخصات عادی منبع، با ذکر خط ذیل شناسه، الزامی است.
  • ترتیب منابع منفرد و مشترک از یک نویسنده در منابع برون‌متنی (انتهای مقاله)، بر اساس نام نویسندگان و سال نشر چنانچه از یک نویسنده منابع منفرد و مشترک ارائه شود، ابتدا منبع منفرد و سپس منبع مشترک به‌ترتیب حروف الفبای نام دیگر نویسندگان مرتب می‌شوند.
  • در صورتی‌که نویسندگان چند منبع، دقیقاً یکسان باشد، منابع بر اساس سال انتشار از قدیم به جدید تنظیم می‌شوند.

شمس، پرویز. (1375). ....

شمس، پرویز. (1385). ....

شمس، پرویز. (1399). ....

  • چنانچه بعد از الفبایی کردن منابع مشترک بر اساس نام نویسندگان، دربارة دو یا چند منبع، سال نشر مشترک هم داشته باشیم، در کنار سال نشر از حروف الفبای انگلیسی (به‌‌صورت حرف کوچک) استفاده می‌کنیم (برای اولین منبع بعد از سال نشر a و برای سال نشر منبع بعدی حرف b می‌گذاریم و به همین ترتیب).

درون‌متنی:

(شمس a، 1375: 66)  و   (شمس b، 1375: 66)

برون‌متنی:

شمس a، پ. (1375). ...    شمس b، پ. (1375). ...

ه- موارد دیگری که برای ارسال مقاله به نشریه ضرورت دارد

  • مقاله‌ای که فرمت نشریه را دارا نباشد در جلسه هیأت تحریریه نشریه مطرح نمی‌شود.
  • مقاله‌ها توسط هیات تحریریه و با همکاری متخصصان داوری شده و در صورت تصویب بر طبق ضوابط نشریه به نوبت چاپ خواهند شد.
  • مسؤولیت صحت مطالب به عهده نویسنده(ها) است.
  • هیأت تحریریه در تأیید، رد و ویرایش مقالات مجاز است.
  • پس از پذیرش نهایی، چکیدة مبسوط مقاله باید ارسال شود.
  • هرگونه تغییر پس از پذیرش نهایی مقاله قابل قبول نخواهد بود.
  • مستندات و مدارک مربوط به داوری کلیه مقالات در هیأت تحریریه نشریه محفوظ و محرمانه بوده و هیأت تحریریه نسبت به ارائه مدارک مربوط به مقالاتی که مورد پذیرش قرار نگرفته اند، متعهد نمی‌باشد.
  • مقاله نباید در هیچ یک از مجله‌های داخل یا خارج از کشور و یا در مجموعه مقاله‌های همایش‌ها چاپ شده باشد. نویسنده(ها) موظف‌اند، در صورتی که مقاله آنان در جای دیگری چاپ شده و یا پذیرش چاپ آن تأیید شده است، موضوع را به اطلاع دفتر مجله برسانند.
  • مجله فقط مقاله‌هایی را می‌پذیرد که در حوزه‌های مختلف مطالعات حماسی (متون رسمی و ادب عامه؛ کهن و معاصر؛ ادبیات حماسی و دیگر هنرهای مرتبط با حماسه مثل سینمای حماسی) و اساطیری (شامل شاخه‌های اصلی و میان‌رشته‌ای) و حاصل پژوهش اصیل نویسنده(ها) باشد، اما پژوهش‌های مربوط به متن‌شناسی متون حماسی از توجه ویژه برخوردار خواهند بود.
  • رسم‌الخط مقاله باید بر اساس شیوه‌نامة فرهنگستان زبان و ادب فارسی (دستور خط فارسی) نوشته شود. چهارچوب‌های پاراگراف‌بندی و نشانه‌گذاری نیز باید در نوشتار متن رعایت شود. مثلاً گذاشتن فاصله قبل از نقطه (.) و ویرگول (،) و علامت سوال (؟) لازم نیست، ولی بعد از آن‌ها، درج یک فاصله لازم است. رعایت نیم‌فاصله در کلمات ترکیبی و جمع (مانند «اندازه‌گیری، شده‌اند، می‌شود، می‌توان و ...») ضروری است. تشدید و اعراب فقط در مواردی که فقدان علایم ایجاد دشواری در خوانش می‌کند، انجام شود.
  • عناوین، جداول و تصاویر در متن مقاله باید به ترتیب از ابتدا تا انتها شماره‌گذاری شوند.
  • شماره پاورقی‌ها در هر صفحه باید از عدد یک آغاز شوند.
  • مجله در ویراستاری مقالات آزاد است.
  • نویسنده(ها) نسبت به آرا، نظریات و مطالب ارائه شده در مقاله خود مسؤول هستند.
  • نویسنده(ها) می‌توانند مقاله‌های خود را که با رویکرد تحقیقی بنیادین و دارای یافته‌های نوین علمی ـ پژوهشی نوشته شده باشد، با مراجعه به تارنمای https://jmels.um.ac.ir/ از طریق سامانه مربوط ارسال کنند.
  • ترتیب نام نویسنده‌ها و نویسنده مسؤول، بعد از دریافت مقاله، به هیچ عنوان قابل تغییر نیست.
  • پذیرش نهایی مقاله منوط به نظر نهایی شورای هیأت تحریریه مجله است.
  • این نشریه در بررسی مقالات از سامانه مشابهت‌یابی سیناوب (همیاب) با نشانی ذیل  استفاده می‌کند:

https://hamyab.sinaweb.net/

  • بر اساس رویکرد دانشگاه فردوسی مشهد مبنی بر لزوم توجه به نظام‌های رتبه‌بندی و علم سنجی رسمی، و به ویژه سیاست نشریة دانش و خرد حماسی برای ثبت در نمایه‌های معتبر بین‌المللی، از ارایه‌دهندگان مقاله‌های پذیرفته شده، در مرحلة پیش از صدور گواهی پذیرش مقاله، درخواست می‌گردد که خلاصه دستاوردهای مقاله را به صورت چکیده مبسوط (Extended Abstract) طراحی و ارسال کنند. حجم این چکیده بدون احتساب عنوان مقاله، کلیدواژه‌ها و  ترجمة فهرست منابع (حجم بخش اصلی چکیده)، حداقل 700 و حداکثر 1200 کلمه باید باشد. روش تنظیم آن از فایل ذیل دریافت شود. روش تنظیم چکیده مبسوط از فایل ذیل دریافت شود:
  • روش تنظیم چکیده مبسوط (Extended Abstract)
  • عدم رعایت شیوه نامه فوق موجب تأخیر در پذیرش و رفت و برگشت‌‌های مکرر و اتلاف زمان نشر مقاله خواهد شد.
  • چهارچوب شیوه‌نامه فوق، بر اساس آخرین ویرایش شیوه‌نامه APA و ظرفیت‌های پژوهشی و عرف علمی رشتة زبان و ادبیات فارسی طراحی شده است و با ذکر مرجع قابلیت استناد دارد.